Dag 1 en Dag 2 in Blankenberge

Onder een aarzelend eerste lentezonnetje, dat voor aangename temperaturen zorgde, werden op zaterdag 2 april 2016 alle bedden opgemaakt, de Floreal verkend en de schaakvingers opgewarmd… na een eerste goede nachtrust steeg op zondagmiddag toch al wat de spanning (en de temperatuur!) voor het eerste partijtje… Na een korte, maar goede openingsceremonie, was het dan eindelijk zo ver: onze 10 schakers namen plaats achter hun bord. Door de grote opkomst en de nieuwe regels over toegang tot de zalen, is het evenwel geen sinecure om foto’s te nemen van onze schakers… maar het is onze missie om toch tegen het einde van de week iedereen eens achter het bord getrokken te krijgen 😉

Al snel waren daar de eerste resultaten: Loïc en Seppe verloren hun partijtje, Lasse kwam even later glunderend vertellen dat hij gewonnen had. Nog een beetje later een glunderende Arthur na zijn winstpartijtje, maar jammer genoeg ook verliespartijtjes bij Manu en Alice. Wannes behaalde een remise. Met een score van 2.5/8 was het wachten op de uitslagen van Tibe en Mardoek. Rond 17.20u kwam Tibe melden dat hij remise haalde en enkele minuten later won Mardoek zijn partij.

Kortom: een score van 4/10 lijkt weinig, maar toch zijn we tevreden: 390 deelnemers aan een toernooi, met tegenstanders om u tegen te zeggen : het is zeker niet te onderschatten wat onze jeugdspelers hier presteren!

Morgen is er een nieuwe schaakdag, met twee partijen op het programma!