Dag 3 in Blankenberge

Deze ochtend geen lentezonnetje om ons te wekken, wel een grijze lucht met druilerige regen… maar binnen aan de ontbijttafel blijft de gezelligheid nog steeds groot!

Het eerste partijtje startte reeds om 9.30u en al snel kwam Lasse melden dat hij verloor… Een beetje later was er een gelukkige Seppe, een tevreden Tibe en een glunderende Arthur: 3/4 was een eerste mooie tussenstand… Alice, Robbe, Loïc en Manu verloren hun partij, Wannes kon wel mat zetten en Mardoek haalde knap remise… zo behaalden onze Mercatellers  alweer een score van 4.5/10.

De zon was rond 11.00u ook terug van de partij, en even leek het terug een zonnige namiddag te worden… maar met een namiddagpartij op het programma besloot de zon dan toch maar weer weg te gaan, zodat onder een grijze hemel onze schakers om 15.00u terug plaats namen achter hun schaakbord. Alice heeft een bye, dus het eerste punt was zo al snel binnen.

Maar ook het tweede punt volgde snel: om 15.25u kwam Robbe glunderend vertellen dat hij gewonnen had. Nog geen tien minuten later stond Lasse aan de deur en was de middagpauze van Elias ook voorbij: verloren… 34 zetten op 32 minuten neigt naar blitzen, dus vanaf morgen gaat hij langer nadenken…

Arthur won ook zijn derde partij en met een perfecte score van 3/3 heeft hij alvast de start van zijn eerste Belgisch Kampioenschap niet gemist! Manu zette zijn tegenstander pat, en scoort dus een half punt – Wannes en Seppe konden hun mooie prestatie van de ochtend niet herhalen, en verloren hun partij. Ook Loïc kon vanmiddag niet winnen, maar hij hoopt morgenvroeg ook zijn eerste punt te scoren.

En dan was het wachten op Tibe en Mardoek… om 18.20u kwam Tibe teleurgesteld melden dat het hem niet gelukt was om te winnen, maar Mardoek won een klein kwartier later wel zijn partij. Dit betekent dat we ook deze schaakmiddag afsloten met 4.5/10…

Morgen volgt er weer een nieuwe schaakdag en gaan we voor minimaal 5/10!