Dag 4 in Blankenberge

 

Het beloofde een spannende, maar moeilijke, schaakdag te worden : Arthur en Mardoek speelden op bord 1… de tegenstanders waren dus harde noten om te kraken…  Lasse wou na zijn twee verliespartijen op 1 rij zeker winnen, maar vond het niet leuk dat hij werd gepaard tegen Seppe: sowieso betekende winst voor hem immers verlies voor een clubgenoot… Alice en Loïc hoopten vandaag hun eerste partij te winnen, Tibe wist dat zijn tegenstander niet gemakkelijk zou worden en Robbe, Wannes en Manu wilden ook graag winnen… De 5/10 waar we gisteren nog op hoopten was dan ook te hoog gegrepen. Arthur speelde een mooie partij, maar de tegenstander was net iets meer ervaren om er deze keer al van te kunnen winnen. Ook Mardoek kon vandaag niet stunten. Lasse won van Seppe, maar niet zonder enige moeite: Seppe bood knap weerwerk! Manu won zijn partij, Alice speelde remise en na meer dan 3 uur spelen, was ook Tibe zeer opgelucht met zijn remise. Wannes, Loïc en Robbe verloren vandaag… wat de eindstand op 3/10 bracht.

Gelukkig stond er in de namiddag geen partijtje op het programma. De jongste schakers kozen allemaal voor het zwempartijtje, en Tibe, Mardoek en Elias namen deel aan het doorgeefschaaktoernooi.

Na het zwemmen kozen Manu, Seppe en Lasse ervoor om nog even mee hun hoofd leeg te laten waaien op het strand… en hun lichamelijke conditie op peil te houden op de gekke fietsjes.

Deze ontspannende namiddag heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat onze jeugdspelers even de stress van het schaken konden vergeten, om zo morgen weer met frisse moed er weer tegenaan te gaan. Er staan weer 2 partijen op het programma… dus dat wordt een zware schaakdag… en wie weet, behalen we morgen wel de 5/10 of zelfs nog meer!

In de fotogallerij vind je ook de foto’s van vandaag terug!