Dag 5 in Blankenberge

Zes Mercatellers, waarvan de ene op bord 6 zou spelen, de andere op bord 3 (de helft van 6!), een andere op bord zes-tien, nog twee anderen op bord 19 en 29 (als je een 9 omdraait dan krijg je ook een 6!) dat kon niet anders betekenen dat deze voormiddag onze schaaks-geluksdag zou zijn, dus deze zes gingen alvast voor een 6/6!

Lasse kwam heel snel melden dat hij remise speelde, Arthur en Manu wonnen hun partij, Robbe’s tegenstander was iets te sterk, maar Seppe kon wel winnen. Ook Loïc won zijn partij en was zeer blij dat zijn nul-score definitief tot het verleden behoort! Een 6 op 6 was dan misschien niet gehaald, maar met een knappe 4.5/6 verdienden ze allemaal zeker een extra nagerechtje! En met de winst van Alice erbij werd de score zelfs 5.5/7!

En dan was het weer wachten op onze 2 lange-tijd spelers, Tibe en Mardoek. Rond 12.15u meldde Tibe dat hij in een niet eenvoudige partij remise haalde en nog eens ruim een half uur later kon Mardoek jammer genoeg niet stunten tegen Nathan.

Dit betekent dat de eindscore van deze voormiddag eindigt op een 6/9 – in onderling overleg heeft Wannes het kampioenschap verlaten.

Zie je wel dat cijfertje 6 ons geluksgetal is!

We hopen dan ook in de namiddag minstens even goed te doen!

Na een heerlijk middagmaal en de nodige voorbereiding trokken de Mercatellers weer terug naar hun schaakbord. Seppe en Manu konden deze keer niet winnen, maar Loïc glunderde met zijn tweede punt en Robbe kon deze namiddag ook zijn partijtje winnen. Ondertussen sijpelde het bericht binnen dat Arthur een toren achter stond en wellicht zou verliezen… maar hij slaagde erin om uit deze verloren stelling toch nog een half remise punt te halen! Lasse versloeg ook vlot zijn tegenstander, maar Alice haar tegenstander was te sterk. Met een 3.5/7 was Rudy al meer dan tevreden, en het was wachten op Tibe en Mardoek voor de definitieve uitslag. Tibe was naar zijn gewoonte vroeg klaar en meldde reeds om 16.45u dat hij het partijtje won…. En ook Mardoek won zoals verwacht een beetje later zijn partij. 5.5/9 is de eindbalans van deze middag en alles lijkt er op dat al onze Mercatellers de juiste schaakadem gevonden hebben! Nu ook Jonathan is toegekomen, en we een extra schaakcoach hebben, zijn we ervan overtuigd dat onze Mercatellers de komende dagen minstens even goede prestaties zullen neerzetten!

Met nog 3 partijen te gaan geven we even de individuele scores mee van onze spelers:

Arthur : 4.5/6 – Manu: 2.5/6 – Loïc : 2/6 – Seppe: 2/6 – Lasse: 3.5/6 – Robbe: 2/6 – Tibe: 3.5/6 – Alice: 2.5/6 en Mardoek: 3.5/6.