Dag 8 in Blankenberge

Met een beetje vertraging toch ook een verslagje van onze laatste dag in Blankenberge!

Het was een hectische dag, want terwijl de schakers alweer om 9.30u achter hun schaakbord verwacht werden, moesten ook om 10.00u de studio’s ontruimd zijn… Dus de ochtendspits was wat drukker dan anders, maar alle schakers waren stip op tijd op post en ook de studio’s werden mooi leeg achtergelaten…

Het bleef spannend die laatste schaakdag want een laatste punt erbij kon veel betekenen in het eindklassement…

Arthur speelde een mooie partij tegen een veel te sterke tegenstander… met 5.5/9 als eindresultaat eindigde hij als 5de beste speler bij de – 8 wat in de namiddag bekroond werd met een meer dan verdiende passage langs het podium en een prijs!

Manu haalde knap een remise en eindigt zo met een zeer mooie 5/9… en een 11de plaats bij de -8! Volgend jaar valt hij gegarandeerd ook in de prijzen!

Bij de -10 wist Lasse dat hij moest winnen om nog kans te maken op een prijs… en deze keer speelde hij een zeer lange partij, maar 1 klein foutje in het eindspel kostte hem toch dat punt en zo dook hij ook meteen sterk naar onder in het eindklassement: een 29ste plaats is een beetje onder zijn kunnen, maar toch zijn we ook wel fier op zijn inzet!

Loïc kon zijn laatste partijtje niet meer winnen, maar met een mooie 4/9 kunnen we niet anders dan zeggen dat hij tijdens dit tornooi veel bijgeleerd heeft! Seppe won wel zijn laatste partij en stijgt zo met zijn 3.5/9 mooi op in het eindklassement. Als je voor de eerste keer deelneemt aan zo’n groot tornooi met tegenstanders die vaak al in stap 4 of zelfs hoger zitten, dan mogen Seppe en Loïc terecht fier zijn op hun medaille!

Bij de – 12 jongens had Robbe het niet gemakkelijk: de deelnemerslijst bulkt van de “zware” schakers, met jarenlange BJK ervaring, hoge elo rankings… De laatste partij kon Robbe niet winnen, maar zijn 3/9 is zeker ook heel knap.

Tibe speelde een naar zijn gewoonte zeer korte partij! Reeds om 10.50u kwam hij glunderend buiten (zijn tegenstander vroeg remise, Tibe weigerde omdat hij in een gewonnen stelling stond, wat zijn tegenstander ten stelligste ontkende…tot hij twee zetten later mat werd gezet): een vol punt erbij deed hem uitrekenen dat hij zeker bij de 17 eersten zou eindigen en dus een prijs zou krijgen…. hij eindigde uiteindelijk met zijn 6/9 op de 12de plaats.

Alice speelde remise in haar laatste partij – het nadeel van haar groep is niet alleen dat de groep klein is, maar ook dat deze groep een paar zeer sterke schaaksters bevat, waar Alice dan ook tegen moest spelen …een eindscore van 3.5/9 is dan ook goed!

Mardoek moest ook in de laatste ronde tegen een sterke klepper spelen… en hij verloor, maar als je met 4.5/9 als 10de eindigt bij die groep dan ben je terecht de 10de beste schaker van België in die leeftijd… een prestatie waar velen jaloers op zouden zijn!

Alle info vind je ook op http://www.cbj2016.be/nl/landing#%2Flanding

 

Tot slot past het hier ook om een welgemeend dankje wel te schrijven voor Nicole en Rudy… zonder hen zouden de jeugdspelers van De Mercatel nooit op dezelfde comfortabele, gezellige manier kunnen deelnemen aan zo’n kampioenschap!

Ook een dankje wel aan Elias, Jonathan en Mardoek om hun schaakwijsheid te willen delen met de jeugdige spelers!

De foto’s van deze laatste dag volgen in de loop van de week!