Terugblik op een mooi 22ste jeugdtoernooi

Op zaterdag 1 september ging de 22ste editie van ons jeugdtoernooi door. We mochten het toernooi organiseren op een zeer geschikte nieuwe locatie, nl. Basisschool De Krekel (Krekelberg, Sint-Amandsberg). De vele en grote ruimtes en het mooie weer zorgden ervoor dat alle kinderen en ouders een aangename dag konden beleven. We danken Dirk voor het regelen van de locatie, en de schooldirectie voor een zeer vlotte en aangename samenwerking die wat ons betreft verlengd wordt!

Net zoals vorig jaar, hadden we een sterk bevolkt toernooi met 85 deelnemers. We mochten andermaal spelers van heel Vlaanderen ontvangen, en zelfs enkele Nederlanders die de vele kilometers met plezier trotseerden (zie een bijhorend artikel op onze website)! Net zoals vorige jaren konden we weer rekenen op het enthousiasme van enkele nabije clubs. Dit jaar waren weer 10 KGSRL’ers, 14 LSV-Chesspiranters en 8 Waregemnaars van de partij. Dank aan Rudy voor de vele publiciteit!

Er waren enkele typische akkefietjes voor de start van het toernooi: enkele inschrijvingen waren door de mazen van het net geglipt. Dit werd meteen rechtgezet door onze PC-man van dienst, Yves.

Alle spelers konden zoals gewoonlijk tevreden naar huis gaan met een geld- of naturaprijs. Het team van Nicole was ook weer van de partij en zorgde ervoor dat hongerige magen gevuld werden.

De Mercatel was niet alleen organisator van het toernooi, maar mocht ook delen in de prijzen. Van de 18 Mercateller(tje)s die deelnamen, hadden we een winnaar in de vrije reeks, -10-reeks en -8-reeks. De gehele top 5 van de -10-reeks werd zelfs ingenomen door “eigen kweek”. Proficiat aan allen! Een speciale vermelding verdient Maarten De Vleeschauwer, die met sprankelend schaak de vrije reeks (waar ook volwassenen mogen deelnemen) won en hierbij o.a. FM Helmut Froeyman achter zich liet.

Niets van dit had mogelijk geweest zonder de inzet van alle medewerkers die hun steentje hebben bijgedragen, zowel voor, tijdens als na het toernooi. Naast de bovenvermelde personen wil ik iedereen danken die heeft meegeholpen.

Op naar een volgende succesvolle editie!

Stijn

jeugd2018b jeugd2018a jeugd2018c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *