OVJK: 1 kampioene en 4 geselecteerden

Een mooie nazomer maakte de vroege trip naar Zottegem veel aangenamer dan andere jaren. De Mercatel zond 6 deelnemers uit dit jaar.

In de D-reeks moest Victor Coorevits als enige de Mercatel vertegenwoordigen en dat viel niet mee. Victor scoorde maar 1 punt in deze sterke bezette reeks, maar heeft ongetwijfeld heel wat bijgeleerd.

Alle resultaten van de D-reeks

In de C-reeks kregen de gebroeders Plomp gezelschap van nieuwkomer Arnaud. Arnaud zit nog “maar” in stap 3, maar door zijn inzet, concentratie en dedicatie sprokkelt hij wel 4 overwinningen en strandt zo op een verdienstelijke 11de plaats. Luka haalt een 7de plaats en mag ook naar Mechelen. Zijn oudere broer doet nog iets beter en neemt bovenop zijn selectie voor het VJK ook nog een mooie geldprijs mee naar huis.

Alle resultaten van de C-reeks

In de B-reeks traden 2 meiden aan: Hailey en Maya, beiden voor het eerste jaar in de B-reeks (U16). Maar door gebrek aan deelnemers in de A-reeks speelden ze in één enkele AB-reeks . Beiden wisten ze zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap in Mechelen volgend jaar. Maya slaagde er zelfs in de Belgisch kampioene van de B-reeks en gedoodverfde titelkandidate (Diana Musabayeva) van bij de start van het tornooi achter zich te laten en zo de beker in de wacht te slepen als kampioene van Oost-Vlaanderen.

Alle resultaten van de AB-reeks