Goud, zilver en brons in Zottegem

Vrijdag 11 november waren 7 jeugdspelers ingeschreven voor het criterium in Zottegem.

Er was ook een volwassene die zich ingeschreven had in de open reeks. Koen kon tevreden huiswaarts keren met een mooie gedeelde tweede plaats.

Mateo  maakt ons steeds blij met zijn mooie partijen, vrijdag was hij terug de beste bij de -14 jarigen, proficiat Mateo.

Wie ons de laatste maanden meest verrast is Oscar Vandermeulen bij de -16 . Hij legt beslag op de 2de plaats , proficiat Oscar. Je moet het maar doen in deze reeks met Wonder (MSV ) en Igor ( K.G.S.R.L ).

Een goede prestatie van Hailey bij de -14 met 3,5 op 7, wij vinden dat een zeer goed resultaat. Zijzelf vindt dat  niet. Ze was waarschijnlijk ontgoocheld  in een partij die ze verloor, we dachten beiden  dat ze de partij wel zou winnen tegen de speler van Chesspirant.

Toch ook een verrassing voor mij was de eerste deelname van Victor Van Damme Bricout bij de – 8. Niet te geloven,  na 7 ronden zit onze Mercateller op het 1ste bord en heeft dan 5 op 7. Dan volgen ronden 8 en 9 die geen winst meer opleveren  met tegenstanders die reeds meerdere toernooien hebben gespeeld.

Dank aan al onze (jeugd)spelers om erbij te zijn op het criterium. Geniet van jullie deelname. Je kan maar beter worden door vele toernooien te spelen.

Alle uitslagen en tussenstanden te vinden op de website van het jeugdcriterium

Rudy