Maya Vlaams kampioene bij de U16

VJK 2024: de U16 in actie …

Er waren door omstandigheden maar weinig deelnemers voor het Oost-Vlaams jeugdkampioenschap in november vorig jaar en dus ook slechts drie geselecteerden op het Vlaams in Mechelen: Yu bij de U10, Victor C bij de U14 en Maya bij de U16. Victor kon er echter door vakantieplannen helaas niet bij zijn.

Voor Yu was het een eerste deelname in Mechelen. De U10 speelde 7 partijen van 30 minuten zonder increment op zaterdag 17 februari. Yu haalde een erg mooie 4,5/7. Schitterend voor een eerste deelname aan een VJK !

Resultaten voor de U10 vind je hier

In de U16 speelde Maya 9 partijen van 50 minuten plus 10 seconden increment, verdeeld over drie speeldagen: van donderdag tot en met zaterdag. Voor haar was het reeds het 5de VJK. Na een makkelijke eerste ronde kwam ze uit tegen elo-favoriet Fedor. Het werd een marathonpartij van 123 zetten die Maya na een foutje van haar tegenstander in het eindspel in haar voordeel kon beslissen. Het werd Fedor zijn enige verliespartij en hij werd Vlaams kampioen bij de jongens. Maya werd kampioene bij de meisjes ondanks een slechte laatste dag (1/3). De 11de plaats met 5/9 oogt misschien wat pover, ze haalde wel een TPR van ruim 1600 dankzij de zware tegenstanders die ze voor het bord kreeg.

Resultaten voor de U16 vind je hier