2de jeugdcriterium in Aalter

 

Slechts 2 deelnemers van onze club zakten af naar Aalter, een schril contrast met de 9 deelnemers van afgelopen zaterdag aan het debutantentornooi in Lokeren. Tanja, de moeder van Hailey, zorgde voor logistieke en mentale steun aan het Mercatel duo op deze zonnige Dag van de Arbeid.

Victor VDB (U10) begint goed aan zijn 2de tornooi van dit verlengde weekend met een winstpartij. De rest van de dag houdt hij mooi stand tussen de deelnemers die vaak in een hogere stap zitten en/of ouder worden. Tussen de partijen door geniet hij van een goed boek. Met 4/9 mag hij tevreden terugkijken op zijn eerste deelname in Aalter.

De resultaten van de U10 vind je hier.

Ook Hailey (U16), voor de gelegenheid zonder concullega’s Oscar en Maya in haar reeks, begon sterk met 3/4 waardoor ze enkele zware subtoppers uit de reeks voor haar op het bord ziet verschijnen. Toch haalt ze nog 2/3 en eindigt daardoor met 5/7 op een mooie 7de plaats. Nipt buiten de prijzen door de scheidingspunten, maar sowieso een topprestatie met een tpr (tornooiprestatierating) van ruim 250 boven haar eigen rating. Met de ter plaatse aan gekochte schaakboeken kan het alleen maar nóg beter gaan de volgende keer.

De resultaten van de U16 vind je hier.