Oost-Vlaams schoolschaak-kampioenschap 2024

De Mercatel spelers van Campus Impuls

Zaterdag 18 november verzamelden de schoolteams in Gent.

Bij het Middelbaar 8 deelnemers van onze club: Kieran, Victor C., de gebroeders Cousaert, de gebroeders Plomp, Mels en Oskar B

Oskar nam deel met zijn school GO! Lyceum Campus Portus. Met een resultaat van 5 van de 7 partijen gewonnen op bord 3 was hij persoonlijk tevreden. Ook zijn ploeg blikt tevreden op het tornooi terug: Campus Portus haalde de 14e plaats van de 31 deelnemende ploegen. 

Op Campus Impuls, de school van Mels, Joren en Jens, is schaken heel populair. Ze trokken met maar liefst drie teams naar het Oost-Vlaamse schoolschaaktoernooi, dat plaatsvond in de gebouwen van Atheneum Voskenslaan. Zowel Mels, op bord 1 in de tweede ploeg, als Joren en Jens, op bord 1 en 2 van de derde ploeg, slaagden erin om meer dan de helft van hun partijen te winnen en keerden dus trots naar huis terug. Het was niet alleen een boeiende schaakdag, maar ook een fijne tijd met vrienden onder elkaar.
 
Het beste resultaat kwam van Mateo die met de ploeg van Sint-Lievenscollege het brons binnen haalde. Hij scoorde 5/7 op het 2de bord. Zijn broer Luka deed het op het eerste bord van de 2de ploeg ook zeer goed met 6/7.
Mateo won brons met de eerste ploeg van Sint-Lievenscollege

Alle overige uitslagen van het middelbaar vind je hier

Bij het Lager speelde Yu op bord 1 van team “Crombeen Gent 2” en won maar liefst 5 van de 7 partijen! Proficiat Yu!

Alle overige uitslagen van het middelbaar vind je hier

schaakpuzzels oplossen tussen de partijen door