Maya Oost-Vlaams kampioene

Met 7 jeugdspelers trokken we naar Sint-Niklaas waar voor het eerst het Oost-Vlaams jeugdschaakkampioenschap (OVJK) gespeeld werd in het OLVP, vlakbij het centrum. Voor velen was het het eerste OVJK en voor nieuwkomer Yu zelfs het eerste tornooi.

Yu begon pas zondag aan het tornooi omdat hij bij de U10 aantrad en die spelen 9 rondes van 20 minuten QPF (Quick Play Finish, dus zonder increment). Hij verraste met maar liefst 5 winstpartijen en een achtste plaats, waardoor hij zich plaatst voor het Vlaams Kampioenschap volgend jaar.

De restultaten van de U10 vind je hier

Bij de U12 en hoger zijn er slechts 7 rondes, maar wel met een tempo 50min+10sec/zet en verspreid over 2 dagen. Rinse scoorde ondanks zijn debuut toch 3 punten. Hij had tussen de 2 speeldagen zelf nog zin om mee te doen aan het online schaken op Lichess zaterdagavond om 20 uur

Bij de U14 3 deelnemers: Victor C, Kamiel en Oskar. Uitslagen vind je hier

Bij de U16 deden 2 jeugdspelers mee: Mels & Maya. Ook voor Mels was het een eerste OVJK. Hij haalt netjes de helft van de punten en analyseerde veel van zijn partijen zoals geleerd bij de recente les voor volwassenen. Maya maakte haar rol als favoriet waar: ze verloor enkel tegen de kampioen en remise tegen de vice-kampioen. De eerste 3 van het eindklassement haalden elk 5,5/7 maar de andere 2 hadden iets meer scheidingspunten en dus strandt Maya op een mooie 3de plaats. Dit levert een envelop met zakgeld op, een beker als kampioene en een selectie voor het Vlaams kampioenschap volgend jaar.

Alle restultaten zijn hier te vinden.