Micha (gedeeld) eerste op Open van Gent!

Micha bij aanvang van R8 

Afgelopen 15 tot 19 juli hebben verscheidene Mercatellers zich mogen uitleven op het schaakbord op het Open van Gent. Dit jaar, voor het tweede jaar op rij, was er zowel een Fide-rated als non-rated toernooi.

Bij de non-rated zagen we het hele toernooi lang Micha spelen voor de podiumplaatsen op bord 1. Na negen rondes knokken stonden er 6 (!) spelers gelijk voor de eerste plaats met 6,5/9. Jammer genoeg bracht het voorscheidingspuntensysteem geen eerste plaats op, maar wel een een verdienstelijke 3e plaats. Proficiat aan Micha met dit resultaat.

In de non-rated trad ook een recent nieuw jeugdlid aan. Amedee deinsde er niet voor terug om direct al een groot toernooi mee te spelen. Waar de meeste jeugdspelers met debutanten- & jeugdtoernooien beginnen wou hij al proeven van het serieuze werk. Zelfs al bleek het lastig om hoge resultaten te scoren, de opgedane ervaring balanceert dat zeker uit.

Over jeugd gesproken: in het Fide-rated toernooi traden 3 jeugdspelers aan: Mateo en Luka Plomp en Hailey Vermeuelen. Na twee stroevere speeldagen vond Luka zijn ritme en wist uiteindelijk toch 3/9 te halen. Zijn broer Mateo speelt een mooi toernooi en scoort 5/9 met enkele remises tegen (quasi-)2000 elo spelers. Hailey scoort een mooie 4,5/9. Ze had het ongeluk om tegen onze stappenlesgever uit te komen in ronde 5.

Over de stappenlesgever gesproken, Elias haalde 5/9. De laatste ronde deed vooral zuur. Na kwaliteitswinst in de opening overcompliceerde hij zelf de partij die vervolgens verloren werd. De andere volwassene die meedeed in de Fide-rated deed het beter. Bert Van Hecke scoorde een mooie 5,5/9. Met de probleemschaak had hij zich ook uitgeleefd en had alle 8 puzzels juist. Bijgevolg mocht hij meedoen met de laatste puzzel en schiftingsvraag.

Bij de 55+ deed er ook een Mercateller mee. Albrecht haalde de solide helft van de punten – 2,5/5.

Alles bij elkaar was de Mercatel mooi vertegenwoordigd. En ere aan wie ere toekomt; we mogen de KGSRL danken voor een mooi ingericht toernooi. Hopelijk staan we er volgend jaar met nog meer Mercatellers!

Elias Verhalle