dubbele winst voor Mateo in Brugge

   Op 27 en 28 december trokken naar goede gewoonte vele schakers naar Brugge voor het laatste criterium van het jaar. Hier worden niet alleen prijzen uitgedeeld voor de winnaars van dit tweedaags toernooi, maar worden ook de winnaars over alle criteriumtoernooien heen gehuldigd.

Bij de -12 namen Victor en Kamiel deel. Voor Kamiel was het zijn eerste deelname aan een criterium. De eerste dag moest hij nog een beetje wennen en verloor hij alles, maar de tweede dag was hij er helemaal klaar voor en behaalde hij 2,5/4. Victor wisselde verlies en winst mooi met elkaar af en behaalde ook 2,5/7. Goed gedaan van onze jongste spelers!

uitslagen U12

Bij de -14 speelden Hailey, Maya en Mateo mee. Hailey behaalde 4/7. Ze wisselde net als Victor winst en verlies af. Maya’s toernooi begon een beetje in mineur. Door omstandigheden kon ze de eerste dag niet tijdig in Brugge geraken. Ze moest dus forfait geven voor de eerste twee rondes. Daarna deed ze iedereen versteld staan, want ze won elke partij. Heel knap. Dit leverde haar een mooie, vierde plaats op. Mateo speelde weerom een sterk toernooi. Hij won snel en gemakkelijk van vele tegenstanders. Enkel tegen Hugo Froeyman kwam hij niet verder dan remise. Hij won het toernooi met 6,5/7. Het was nog even spannend, want Hugo behaalde ook 6,5/7. De scheidingspunten waren gelukkig in Mateo’s voordeel.

uitslagen U14

Bij de -16 trad Oscar aan. Er werd in één reeks gespeeld met volwassenen onder de 1500 ELO. Oscar schitterde op dag één. Na twee overwinningen speelde hij ook nog remise tegen Wonder Dutré, die 1840 ELO heeft! Ook de tweede dag speelde hij sterk. De laatste ronde verloor hij op bord twee tegen een sterke tegenstander. Dit kostte hem een podiumplaats, maar met 4,5/7 en een zevende plaats kan hij terugblikken op een geslaagd toernooi.

uitslagen U16

De Mercatel viel ook nog in de prijzen in de eindstand van 2022. Bij de -14 eindigde Mateo als eerste met 38 punten voorsprong op de nummer 2. Maya eindigde knap derde. Ze heeft ook een heel jaar met de top meegespeeld. Bij de -16 kon Oscar de derde plaats verzilveren in een sterk bezette reeks. De club kan fier zijn dat er drie spelers in de eindstand op het podium konden schitteren.

 

De organisatie maakte een mooie presentatie: Presentatie eindstand 27ste Vlaams Jeugdschaakcriterium 2022

De eindstanden vind je hier.