Goud, zilver en brons op debutantencriterium Lokeren

Onze jeugdbegeleider Rudy had afgelopen zaterdag (29 april 2023) zijn handen vol met 9 jeugdspelers bij het laatste debutantencriterium van het seizoen (in Lokeren).

De meeste jeugdspelers hadden er inmiddels al wat tornooiervaring opzitten, maar voor sommigen was het “de eerste keer”.

Volgende spelers deden mee:

Stap 1 : Cesar, Otis, Jobe

Stap 2 : Mehmet, Victor VDB

Stap 3 : Kieran, Joren, Arnaud, Victor C

In de voorronden deden onze jongens het uitstekend goed.  Onze nieuwkomers die meededen  bij stap 1,  Berte Jobe en Otis Spandorcia behalen in de voorronden 2 op 4. Toch wel een verrassing, nog geen lessen gevolgd en een prachtprestatie voor  hun eerste deelname. Bij stap 1 speelde Cesar ook mee en kon 2 partijen winnen van de 4 ( goed gedaan Cesar ).

In de voorronden van stap 2 kon Mehmet 4 op 4 behalen, en was  daarmee op weg om in de finaleronden eindwinnaar te worden. Victor kon 2 partijen winnen van de 4 in de voorronden.

In de voorronden van stap 3 deden onze 4 jongens het formidabel goed. Arnaud en Joren beiden 3,5 op 4 en allebei klaar om de A-finale te spelen. De partijen van Victor Coorevits worden steeds maar beter en met 2 op 4 een mooie prestatie. Kieran vorige debutantentoernooi nog de A-finale gespeeld was in een mindere dag en won 1 partij van de 4

In de finale van stap 2 won Mehmet zijn 3 partijen en is eindwinnaar en dus de gouden medaille ( proficiat Mehmet ).

In de A-finale van stap 3 haalden Arnaud en Joren respectievelijk zilver en brons ( toch niet verwacht dat 2 jongens van onze club de A-finale zouden spelen ).

Als ik de vraag stelde aan onze Mercatellers of ze plezier beleefden aan hun deelname, geen twijfel, het volgend toernooi willen ze er weer bij zijn.

Het seizoen van de (6) debutantentornooien is nu achter de rug, maar niet getreurd: er zijn dit seizoen ook nog 2 jeugdcriteria, die voor de meesten gelukkig wel na de toetsen of examenperiode vallen: Landegem op 24 juni en Oostende op 2 juli. Meer info via onze Jeugdbegeleider Rudy .

Alle uitslagen zijn hier te vinden.