Damesduo naar VJK in Mechelen

Ook al had onze club meerdere geselecteerden, toch reisden enkel Hailey en Maya naar de maneblussers af voor het VJK van 13 tot 15 april. Beiden traden aan bij de U16, een rechtstreeks duel was dus niet uitgesloten, maar bleef gelukkig uit deze keer. Het tornooi werd gestreden over 3 dagen, telkens 3 ronden met tempo 50’+10″ en dus geen elopunten te verdienen of te verliezen. Enkel wat naturaprijzen en een beker voor de kampioene van Vlaanderen bij de U16.

Voor beiden was het het eerste jaar bij de U16, voor Hailey zelfs een eerste VJK ooit en dat is altijd een beetje aanpassen aan het wat ongebruikelijk speeltempo. Ze dankt haar selectie aan het VJK als 3de meisje op het Oost-Vlaams kampioenschap aan het feit dat de twee meisjes vóór haar beiden Belgische kampioenes waren en op die basis geselecteerd waren. Onze provincie levert immers nog steeds erg sterke schakers af, zeker bij de meisjes. Ze start vanop plaats 22 en stelt voor een eerste deelname niet teleur met 4/9. Jammer genoeg geen eloverwerking door het tempo, want anders kon ze wat elopunten pakken.

De hamvraag was of Maya haar stunt van het Oost-Vlaams zou kunnen overdoen door vóór titelkandidate Diana te eindigen. Ze startte sterk de eerste dag met 2,5/3, maar de tweede dag ging het mis met 0,5/3. De derde dag had dan ook weinig belang en stond vooral in het teken van genieten van het mooie weer en typisch Mechelse gerechten zoals pizza, hamburgers en sushi. Ze eindigde 13de met 4,5/9.

Alle resultaten vind je hier