MAYA OP EK IN ANTALYA (2)

De balie van het informatiepunt. Epicentrum van het 50-koppige team dat instond voor de logistiek, of dat werd toch verwacht 😳

Op dag 4 wordt opnieuw de Vienna voorbereid en komt die ook op het bord. Veel voordeel haalt ze niet uit de opening, maar ze ziet en bestraft wel elke fout van haar tegenstandster (een Nederlandse van 1592 elo). Het eindspel wordt ingezet met een kwaliteit voorsprong en wordt vlot uitgespeeld naar winst. De euforie is groot bij speler en coach. Slechts enkelen gaan de 5de ronde in met 2,5 op 4.

Hoofdstraat te Perge, een oude Griekse stad. Een unieke, uitgebreide speeltuin voor archeologen

Op dag 5 brengen een aantal ouders een bezoek aan de oud-Griekse stad Perge, een ware speeltuin voor archeologen. Op een erg grote oppervlakte liggen een theater, een stadion, een marktplein, thermen en zoveel meer. Indrukwekkend zijn vooral de goed bewaarde hoofdwegen, met watervoorziening in het midden, voetpaden in mozaiek en daarlangs restanten van verschillende winkels. Baanwinkels zijn dus werkelijk van alle tijden. De hele site straalt ontzag en sereniteit uit. Intussen ging het er in de speelzaal minder sereen aan toe. Een onzorgvuldig getimede f4 werd door te tegenstandster van 1650 elo onverbiddelijk afgestraft. De positieve trend was gekeerd. In die mate zelfs dat er geen punten meer gescoord werden de rest van het tornooi. Ondanks verwachtingen werd de tegenstand ook niet echt zwakker, behalve de laatste ronde had geen enkele tegenstandster veel minder dan 1600.

 
 

Dag 6 gingen Maya & Parcival (die met ons meereisde) zwemmen in een van de vele zwembaden. Er werd gekozen voor de “Botanic pool”, een mooi opgezet bad midden in het groen, een van de weinige zoetwaterbaden. Ondanks dat het water niet verwarmd was viel het toch mee als moment van ontspanning. Daarna werd de oversteek gemaakt naar het aquapark met verschillende waterglijbanen, maar om 13 uur was het opnieuw tijd voor de dagelijkse voorbereiding met Ben, waarna we zoals elke voormiddag, middag en avond aanschoven voor het rijkelijke opgezette buffet met veel Turkse specialiteiten, maar gelukkig ook een goede uitgebreide keuze aan continentaal voedsel dat wat bekender over kwam.

 
Ongeveer 20% van het dessertenbuffet. Lichtjes decadent, maar wel lekker. 😛

Dag 7 werd er er opnieuw gezwommen en de laatste 2 dagen kwam de Belgische delegatie toch wat meer samen om te schaken en sommige ouders waagden zich ook aan een uurtje tennis. Het avontuur werd op maandagavond afgesloten met een avondwandeling, die bij het passeren van het openluchtschaakbord onmiddellijk uitmondde in een avondlijke schaakpartij.

 
Schaken tot in de late uurtjes in de botanische tuin & sinaasappelen eten die je net van de bomen plukte.
 
Epiloog

Het spelplezier is niet weg, maar de euforie na de onverwachte Oost-Vlaamse titel en de podiumplaatsen op criteriumtoernooien werden hier abrupt doorbroken. De voetjes staan terug op de grond. Ook al levert dit tornooi 35 elo-punten op, terwijl verschillende deelnemers van de delegatie 100 of meer dalen, met 2,5 op 9 wordt hier zeker niet als een succes op teruggekeken, maar ongetwijfeld is veel ervaring opgedaan in een internationale omgeving en zeker ook veel geleerd van de analyses en voorbereidingen. Bovendien was het een leuke, zonnige vakantie; op één dag na is de maximum temperatuur niet onder de 24°C geweest.

Meer info op de tornooiwebsite : http://eycc2022.tsf.org.tr/

De resultaten van de G14 vind je hier

 
Samenkomst van de Belgische delegatie in een van de vele overdekte patio’s op de voorlaatste dag.