goede start eerste jeugdcriterium 2023


Op zaterdag 1 april startte het seizoen van het jaarlijkse jeugdcriterium. De harde kern van de criteriumspelers , zeg maar “the usual suspects” hadden hun ouders kunnen overtuigen om deze verre verplaatsing logistiek te ondersteunen. Het valt immers niet mee om op de eerste dag van de paasvakantie eventjes naar Genk te rijden voor een toernooitje.

Bij de U12 verdedigt Oskar Beuseling de eer van De Mercatel. En met verve! Hij eindigt mooi 6de, ondanks een bye in de eerste ronde, iets dat je zelf echt niet in de hand hebt. Hij snoept ook punten af van elo-geklasseerde spelers. Een mooie start van het seizoen! Proficiat!

Uitslagen U12

Ook bij de U14 was er maar één deelnemer van de club: Lander Beuseling start sterk in de eerste ronde door te winnen van een speler met 1348 elo. Daarna gaat het iets minder, met 4/7 komt hij net iets te kort om aansluiting te vinden bij de kop, maar toch ook een mooie seizoensstart.

Uitslagen U14

Bij de U16 doen 3 spelers mee: Oscar, Maya en Hailey. In die volgorde eindigen ze ook in het klassement, maar Hailey heeft eigenlijk wel de hoogste TPR score van het drietal (1436), o.a. door winst tegen clubgenoot Oscar. Beetje sneu om na een autorit van ruim anderhalf uur de eerste ronde tegen elkaar gepaard te worden, want als club kan je dan maximaal 1 punt “verdienen”. met de helft van de punten eindigt ze ook in de halfweg het klassement (14/29).

Maya start sterk met 2,5/3, maar door een blunder in de 5de ronde kan ze een podiumplaats wel vergeten, maar als troost is er nog de prijs voor eerste meisje in de reeks. Met 4,5/7 eindigt ze 8ste.

Oscar krijgt met 4/5 uiteraard de betere spelers tegenover zich. Hij houdt stand bij de top, maar komt 1 punt tekort om het tornooi te winnen, met 5/7 eindigt hij in de prijzen met een mooie 4de plaats (3de plaats bij de jeugd aangezien de winnaar een volwassen speler is)

Uitslagen U16