Het ijs is gebroken

Op zaterdag 18 februari kwamen er al 6 spelers aan zodat ze al wat konden wennen aan het zeeklimaat en de gerenoveerde accommodaties. De overige 6 spelers kwamen zondag aan tegen de middag. Voor de 3 nieuwe deelnemers was er een korte briefing over het tornooireglement en daarna was het verzamelen voor de groepsfoto. Om 15 uur startte de eerste ronde, alle resultaten zijn te vinden op de website van BYCCO.

Na 50 minuten stroomden de eerste jeugdleden toe met hun notatieformuliertjes en kon het analyseren beginnen. De zon was even van de partij en dat werd optimaal benut door een geimproviseerde wandeling langs duin, dijk en strand voor hen die reeds klaar waren met spelen.

Pas na bijna 4 uur was de laatste partij afgelopen. Net op tijd om aan te schuiven voor de zelfgemaakte spaghetti van onze kok Pieter. Hij werd een bijna slachtoffer van zijn eigen succes, want toen de laatste gasten aanschoven zat hij bijna volledig door zijn pastavoorraad.

Na het avondeten werd er … vooral geschaakt, ofwel “hands and brains” ofwel een voorbereiding of gewoon een blitzpartij. Ook al waren sommigen hier nog maar een halve dag, het leek alsof ze het hier al goed gewoon waren, maar voor velen onder hen is het hier een beetje thuiskomen uiteraard.