Bingo na ronde 4

Maandag was één van de twee drukste dagen omdat er dan zowel in de voormiddag als in de namiddag punten te verdienen zijn. De coaches en lesgevers zijn tevreden dat iedereen al gescoord heeft in de  eerste twee dagen van het tornooi. Niemand van de 12 deelnemers moest dus ronde 4 aanvangen met een nul op het scorebord. ‘s Avonds kon iedereen zijn buikje vol eten met een overvloed aan croques met versgesneden groentjes, verzorgd door onze chef van dienst Pieter. 

Na de 4de ronde was er traditie-getrouw een doorgeefschaak-tornooi waar aardig wat van onze spelers aan meededen. Elias scoorde met zijn team een mooie 8/11. Anderen gingen liever een zeeluchtje scheppen aan het strand. ‘s Avonds was er een bingo volgens de aloude Mercatel-traditie met mystery-guest Sibbel (moeder van Victor C): zelfs de wat oudere (lees: puberende) jeugd deed gezellig mee en sleepte mooie prijzen in de wacht. 

Na de bingo bleek wat een voorbeeldige scholieren onze club rijk is: ze begonnen spontaan hun talenkennis bij te spijkeren met een sessie Duolingo op hun smartphone.

Een overzichtje van hoe onze 12 deelnemers het deden in de eerste vier rondes:

Na 4 rondes heeft Victor VD in de U10 2/4, een erg mooi resultaat voor een 9-jarige uit stap 2. Bij de U12 doet Kamiel het momenteel het beste met 2/4, de andere uit zijn reeks, Victor C., Dante en Oskar moeten het stellen met 1,5/4, maar dat is voor een BK helemaal niet slecht uiteraard.

Mateo en Luka Plomp, spelen dit jaar beiden in de U14 en scoren elk 2,5/4, al heeft Mateo dit wel tegen erg sterke tegenstanders gescoord en heeft al heel wat scheidingspunten verdiend. Lander moet het voorlopig stellen met 1/4.

In de U16 ook drie spelers van onze club: Oscar, Hailey en Maya. Oscar heeft momenteel als enige van onze club 3/4. Hailey & Maya elk 2/4.

Bij de U18 doet Robbe het ook erg goed. Hij wist al 1,5/4 te scoren, telkens tegen sterkere tegenstanders. Ook voor de huishoudelijke taken zet hij zijn beste beentje voor.

Alle details van de uitslagen zijn te vinden op de website van BYCCO