Mateo wint opnieuw bij de U14 (jeugdcriterium Oostende)

Na twee door Corona geannuleerde tornooien mochten we nog eens afzakken naar de koningin der badsteden: Oostende. De Mercatel deed mee met 7 jeugdspelers.

Bij de min 12-jarigen deden Oskar en Luka mee. Net als zijn broer in de -14 scoorde Oskar zijn beste score met 3,5/7, met een remise tegen een speler van 1264 zal hij wel tevreden naar huis terugkeren. Luka begon sterk met 3/3, maar daarna speelde vermoeidheid hem parten en strandde hij op 4,5/7. Met een 6de plaats valt hij nipt buiten de prijzen, net als bij het vorig jeugdcriterium trouwens. Een van de volgende keren valt hij wel in de prijzen.

Oscar Vandermeulen (-16) steeg, mede dankzij een sterk BJK, het laatste kwartaal maar liefst 101 elopunten. Vandaag zat het niet mee, met 3/7 scoort hij onder zijn kunnen, maar in de tussenstand staat hij inmiddels wel op een stevige 3de plaats.

Bij de min 14-jarigen vier deelnemers: Mateo, Maya, Kieran en Lander. Lander haalt met 3,5/7 zijn beste prestatie tot nu toe in deze sterke reeks en hij doet dat door in de laatste ronde een remise te halen tegen een speler van maar liefst 1370 elo. Kieran doet het iets minder dan vorig criterium met 2,5/7 maar put veel plezier uit zijn partijen en leert er ook veel van bij. Het is geen gemakkelijke reeks voor spelers van stap 3. Maya bleef hangen op 5/7 door verlies tegen toppers Maxim en Fedor, maar toch voldoende voor een vierde plaats en wat zakgeld. Mateo was vandaag opnieuw in topvorm en moest slechts één remise toestaan, met 6,5/7 was hij vandaag onbetwist de sterkste. Door zijn 2de overwinning springt hij in de tussenstand van het jeugdcriterium nipt boven Maya.

Leuk om te zien hoe deze reeks gedomineerd wordt door de Mercatel: dankzij 3 overwinningen op rij (Mateo – Maya – Mateo) is er al een kloof van 25 punten met de 3de in de tussenstand.

Alle uitslagen zijn te vinden op :

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage