Maya wint jeugdcriterium bij de U14 in Landegem

Maya wint jeugdcriterium Landegem

Zaterdag 25 juni namen 8 jeugdspelers van de Mercatel deel aan het criterium in Landegem. We weten dat onze jeugdspelers veelal na enkele ronden op de eerste borden zitten. Als een van de kleinere clubs uit het Gentse, mogen we fier zijn op de prestaties van onze jeugdspelers. In de reeks van -16-jarigen speelde Oscar een van zijn beste toernooien. Na enkele ronden van winst moest hij het opnemen tegen de beste spelers van zijn reeks. Het doet deugd dat ouders van andere clubs vinden dat Oscar steeds maar beter wordt. Hij maakte zelfs kans op een podiumplaats . Hij eindigde op de 10de plaats met 4 op 7. In de tussenstand na Landegem staat hij op de 2de plaats net na Diana.

Bij de -14-jarigen opnieuw een winnaar: Maya met 6 op 7. Proficiat Maya.  In dezelfde reeks eindigde Mateo nu op de 4de plaats met 5,5 op 7 (vorig criterium winnaar in Aalter). Kieran en Lander speelden ook een goed toernooi, beiden haalden 3 op 7. In de tussenstand na Landegem staat Maya aan de leiding en Mateo op de 2de plaats, Kieran op 24 en Lander op 25.

Bij de -12-jarigen was een sterke Luka bezig met 5 op 7, ik twijfel er niet aan dat deze kerel in de volgende toernooien op een ereplaats zal eindigen. Oskar deed het ook uitstekend met een 3 op 7. Serafim nam voor de eerste maal deel en was ietwat teleurgesteld met zijn resultaat. Een jeugdbegeleider weet dat een beginnende  jeugdspeler fier mag terug blikken met 2 op 7. Ook zijn lesgever van stap 2 was tevreden met zijn 2 overwinningen. Proficiat, Serafim. In deze reeks zijn er immers reeds vele spelers die de stappen 4 en 5 volgen.

Het volgende criterium is reeds op zondag 3 juli in Oostende.

Rudy (jeugdbegeleider)