Wisselvallig in Leuven

 

Vorig weekend waren we in het Sint-Romboutscollege in Mechelen, afgelopen weekend verzamelden de beste schakers uit Vlaanderen zich in het Sint-Pieterscollege in Leuven. Onze jeugdschakers hebben inmiddels al bijna elk college in Vlaanderen bezocht.

De Mercatel zond 4 jeugdleden naar Leuven, de stad waar ik sinds mijn studententijd slechts eenmaal per jaar kom, maar deze keer was het door Corona zelfs 3 jaar geleden. 

Bij de U12 nam Luka een superstart met 3/3, maar de duels met de toppers lukten niet goed in Leuven waardoor hij strandt op 4/7. In het algemeen klassement nestelt hij zich op een solide 5de plaats, op slechts luttele punten van de top 3.

uitslagen U12

Bij de U14 twee Mercatellers, de top 2 in de tussenstand van het klassement. Mateo leidt met slechts 1 punt voorsprong op Maya. Mateo neemt dezelfde droomstart als zijn broer (3/3), maar moet daarna de duimen leggen tegen elo-favoriet Hugo Froeyman, zijn enige verliespartij. Op een remise na wint hij de rest van zijn partijen en eindigt op een mooie 4de plaats.

Maya zit bij het begin van de laatste ronde met 5/6 op het eerste bord, dit dankzij een stunt om te winnen tegen elo-favoriet Hugo Froeyman. Er staat veel op het spel: 100€, de leidersplaats in het tussenklassement en uiteraard de overwinningsroes. De ontgoocheling is echter groot als ze de laatste partij verliest van een “haalbare” tegenstander. Schaken kan hard zijn. Desalniettemin valt ze met een 5de plaats net in de prijzen.

uitslagen U14

Bij de U16 valt Oscar met een 6de plaats net buiten de prijzen. Met 4/7 en een TPR van 1254 scoort hij onder zijn elo-rating, maar in het tussenklassement staat hij inmiddels wel op de 2de plaats.

uitslagen U16

De uitslagen waren vandaag dus zoals het weer in Leuven: erg grillig en wisselvallig. Volgende afspraak: dinsdag 1 november in Turnout

Alle info op http://www.jeugdschaakcriterium.be/

Guy