Vlaams jeugdkampioenschap 2022

Afgelopen twee weekends verzamelden de beste jeugdspelers van elke provincie om zich tegen elkaar te meten in het Sint-Romboutscollege in het centrum van Mechelen. Een door Corona uitgestelde editie want normaal vindt dit plaats in februari. Twee spelers van onze club konden zich op het Oost-Vlaams kampioenschap in Geraardsbergen plaatsen hiervoor. Het tornooi wordt gespeeld over 9 ronden verdeeld over 3 dagen.

Oscar begon keigoed de eerste dag met 2,5/3 dankzij een remise tegen Belgisch kampioene Diana Musabayeva. De tweede dag liep het echter fout: met 0,5/3 zakte Oscar wat weg in het klassement maar de laatste dag kon hij toch nog sterk terugkomen en eindigde op een zeer mooie 7de plaats, hij is immers nog maar “eerstejaars” in deze reeks. Volgend jaar zal hij zeker proberen die 7de plaats te verbeteren.

Alle resultaten bij de U16

Maya was elo-favoriet in de reeks onder de 14 jaar bij de meisjes maar startte zwak de eerste dag: 1/3. De volgende 2 dagen elk 2/3 en eindigt dus met 5/9 makkelijk als eerste meisje en sleept zo de titel van kampioene van Vlaanderen mee naar huis, ondanks een tpr die beduidend lager ligt dan die van haar voorbije tornooien.

Alle resultaten bij de U14