BJK verslag deel 2: R5 tot R9

Voor de 5de ronde op woensdag starten we met een royaal ontbijt, het BJK-ontbijt is al elke dag erg uitgebreid met elke dag versgeperste sinaasappelen, maar vandaag komen daar nog koffiekoeken en donuts bij. Op de koop toe zijn er pannenkoeken van Nicole, die samen met Rudy drie dagen in een hotel in Blankenberge logeert om toch nog eens de sfeer van een BJK in de Floreal deels te kunnen  opsnuiven.

Na het middagmaal neemt Nele de jongste groep onder haar hoede voor een uurtje minigolf op het terrein.

   

In de avond wordt Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Vertellers van dienst, Oscar & Dante leiden alles in goede banen.

Oscar Vandermeulen in de rol van verteller

Na de 7de ronde op donderdag is er in de namiddag een Blitz-tornooi, maar in tegenstelling tot andere edities zijn er dit jaar geen deelnemers van onze club. Met tien willen ze liever het zoute water trotseren van het door FARYS uitgebate Noordzeebad, dit onder deskundige begeleiding van An en Nele. Anderen gaan wandelen of blijven gewoon chillen in het gebouw. Na 7 rondes is een beetje rust hen wel gegund.

Net uit het zwembad, samen met Jansen en Janssen op de foto

Vandaag is ook een speciale dag, want Victor Coorevits wordt 12 jaar. Vanaf het ontbijt wordt er gezongen en gefeest ter ere van zijn verjaardag en uiteraard is er ook een taart met 12 kaarsjes.

12 kaarsjes voor Victor Coorevits

Het gezelschapsspel Weerwolven van Wakkerdam viel gisteren in de smaak, want ook deze avond zijn er voldoende kandidaten om na het avondeten een paar “potjes” te spelen.

De ochtend van de voorlaatste ronde (vrijdag) krijgen we nog pannenkoeken van Sibbel bij het ontbijt om ons van de nodige calorieën te voorzien. Vandaag staan immers nog een voetbaltornooi en een Quiz op het programma. Het voetbaltornooi is leuk en begint goed met een 3-0 overwinning op Limburg, maar even later worden we toch weggespeeld door teams bestaande uit U18 en U20 spelers. Anderen nemen intussen de tijd om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Sea Life met het gezin.

Na de frietjes met vol-au-vent begint de MercatelQuiz, een van de nieuwe activiteiten van deze editie. De quiz zorgt voor heel wat hilariteit en opwinding. Onder andere omdat de Wifi van de accommodatie het laat afweten en de foto’s vaak te laat, of een enkele keer zelfs helemaal niet, op het scherm verschenen. Het podium van de MercatelQuiz : Maya goud, Oscar zilver & Mardoek brons.

Iedereen op KAHOOT voor een quiz vol verrassende vragen

Bij aanvang van de laatste ronde op zaterdag is al duidelijk dat er, anders dan andere jaren, dit jaar niet veel Mercatellers in de prijzen zullen vallen. De anciens scoren eerder onder verwachtingen, dit in tegenstelling tot  de meer dan behoorlijke prestaties van de nieuwkomers. De exodus verloopt zoals steeds een beetje chaotisch, maar uiteindelijk vindt iedereen een manier om vlot terug in Gent te komen. Iedereen is moe maar voldaan.

Een verslag over de resultaten volgt later, maar de resultaten kunnen al geraadpleegd worden op de website van BYCCO, de PGN-bestanden van alle partijen die op een live-bord werden gespeeld kan je hier vinden.

P.S. We zijn na deze week allemaal veel dank verschuldigd aan onze kok van dienst Pieter, die behalve de catering voor zo’n uitgebreide groep ook veel andere logistieke taken op zich nam en in perfecte banen leidde. Bedankt Pieter!