resultaten BJK 2023

Victor (U10) deed voor de eerste keer mee, daarom ging het noteren nog niet op automatische piloot en moest hij daar extra inspanning voor leveren. Dat kostte aandacht tijdens de partij en ongetwijfeld ook een of meerdere puntjes, maar met drie winstpartijen kan hij als eerstejaars in de U10 en als 2de stapper wel tevreden zijn.

Dante (U12) zit ook in stap 2, maar moet in de U12 aantreden. Hij doet het voor zijn 1ste BJK meer dan behoorlijk met 3x winst en 2x remise. Hij eindigt met 4p op een 36ste plaats en scoort daarmee beter dan de andere Mercatellers in zijn reeks. Hij was erg tevreden want op de laatste dag vroeg hij of de club nog zo tornooien organiseert waar je met de club kan blijven slapen?

Kamiel (U12) had de eer om bij zijn eerste partij direct gepaard te worden tegen de meisjes-kampioene van vorig jaar en ook zijn andere tegenstanders waren niet de eenvoudigste, maar hij wist toch 4x te winnen, hetgeen boven de verwachtingen is. De klassieke, langere partijen liggen hem duidelijk goed.

Oskar (U12) speelde zijn tweede BJK inmiddels in de U12, maar doet het iets minder dan vorig jaar met 3,5/9. Vooral tegen geklasseerde spelers komt hij vaak nog een tandje tekort om puntjes te scoren. Met tijd en boterhammen (en veel oefenen) komt dat wel goed.

Victor C (U12) doet het met 3,5/9 beter dan vorig jaar. Hij neemt ook iets meer zijn tijd en dat loont blijkbaar.Als hij blijft oefenen en tornooien spelen gaat hij ongetwijfeld nog sterker worden en beter scoren bij de U14 volgend jaar.

Lander (U14) kreeg de eerste rondes nogal zware tegenstanders, dat is goed voor de scheidingpunten, maar niet voor de punten zelf. Met 1/5 had hij het moeilijk om in het tornooi te komen. Daarna ging het wat beter en komt zo op 3/9, weliswaar met heel wat scheidingspunten.

Luka (U14) begint het tornooi vrij goed en na 7 rondes heeft hij al 4,5 punten te pakken. Helaas weet hij niet meer te scoren in de laatste 2 ronden. Volgend jaar kan hij proberen, net als zijn broer dit jaar, om “in de prijzen” te vallen. Met de progressie die hij maakt moet dat zeker lukken.

Mateo (U14) start heel sterk met 2,5/3 na 3 rondes, maar krijgt daardoor heel erg sterke tegenstanders uiteraard. Door een verliespartij tegen ex-clubgenoot Maxim strandt hij op een 17de plaats, en valt zo toch nog “in de prijzen” om nog extra schaakboeken te kopen.

Hailey (U16) won verschillende partijen tegen hoger geklasseerde spelers en stijgt dus ook wat op de elo-ladder. Net als Oscar en Maya eindigt ze met 5/9, niet slecht voor een eerste jaar bij de U16, ik ben overtuigd dat ze volgend jaar nog beter scoort.

Maya (U16) trad de eerste keer aan in de U16 en tot en met ronde 4 won ze wat ze moest winnen. Op woensdag ging het zowel in ronde 5 als in 6 compleet fout door te verliezen van lager geklasseerde tegenstanders. Met 5/9 heeft ze onvoldoende voor een podium-plaats.

 

Oscar (U16) scoorde vorig jaar 5,5/9 bij zijn debuut bij de U16. Wellicht vindt hij zijn 5/9 een minder resultaat, maar zijn 4 verliespartijen waren telkens spelers van 1840 elo of meer. Een ietwat gunstigere paring had hem een extra punt kunnen opleveren.

Robbe (U18) kan met 3,5/9 niet ontevreden zijn. Hij zal zeker wat elo stijgen omdat hij best wel wat hoger geplaatste tegenstanders van het bord veegde en remise haalde tegen een 1577. Volgend jaar kan hij bij de U20 zeker nog beter scoren.