Verslag Nationale Interclub 2022-2023

Nu alle uitslagen gekend zijn na dit boeiende seizoen, is het tijd om erover te schrijven. Zoals de meesten wel weten deden we dit seizoen mee met 3 ploegen. Ploeg 1 in 3de afdeling, ploeg 2 in 4de afdeling en ploeg 3 in 5de afdeling. In het begin van het seizoen probeer je om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Naarmate het seizoen vorderde en de resultaten volgden, werden deze verwachtingen bijgesteld. Bij ploeg 1 en 3 naar boven. Bij ploeg 2 naar het behoud.

Ploeg 1 heeft heel het seizoen op kop van het klassement gestaan. Soms door een erg goede dag, waar men allen beter speelden dan dat ik verwachtte, soms door wat geluk, maar meestal door hun constante spel. Dat dit uiteindelijk niet tot de verhoopte titel zorgde, was enigszins jammer. Doch het zou al de spelers die in ploeg 1 meespeelden (als vaste dan wel als incidentele invaller) tekort doen om hun ervaringen en matchen te herleiden tot niets, alleen maar omwille van het net niet behalen van die eerste plaats. Uiteindelijk werd onze 1ste ploeg vicekampioen in de 3de afdeling.  Waar ik sowieso voor getekend had bij de start van dit seizoen.

Ploeg 2 had het dit seizoen veel moeilijker. Tot op de laatste speeldagen wisten we nog altijd niet mathematisch zeker of zij gingen degraderen of dat ze zich toch konden behouden in hun reeks. De hele tijd spelen op het scherpst van de snee is een grote uitdaging op zich. In de voorlaatste wedstrijd moest er iets gehaald worden tegen de toenmalige 1ste in hun reeks, en toen wonnen ze. Ook op de laatste wedstrijd was verliezen uitgesloten, als we onze kansen in eigen hand wilden houden.  Uiteindelijk werd ploeg 2 nog mooi 7de op de 12.

Ploeg 3, onze jeugdploeg, heeft zich dit seizoen overtroffen. Ik had wel voorzien dat onze jeugd zich bovenaan in het klassement ging nestelen, maar dat ze enkel de duimen gingen moeten leggen tegen Oostende (de uiteindelijke vicekampioen), dat had ik helemaal niet zien aankomen. De progressie die Mateo, Luka, Oscar en Maya gemaakt hebben dit seizoen, en de titel in hun reeks, die hiermee gepaard ging, is een beloning voor de volledige club in het geheel en voor hun vieren in het bijzonder. Ik kijk uit naar hun verdere progressie in de komende seizoenen.

Joannes, interclubverantwoordelijke